STV UDPEGER TO NYE DIREKTØRER

Maria Thastum stopper på STV

Programdirektør (CCO) på STV, Maria Thastum, stopper på STV efter ti år på posten. Maria Thastum startede i STV efter ti år på SBS (det nuværende Discovery), hvorfra hun kom fra en stilling som underholdningschef. Maria har været hovedkvinden bag STV’s programmæssige strategi og succes, herunder Aftenshowet (co-produktion med Bermuda) samt prisbelønnede Klassen, som var startskuddet til STV’s fiktionsstrategi og fundament for en skandinavisk ekspansion.

“Det har været ti fantastiske år på STV, hvor jeg sammen med en række dygtige mennesker har været med til at gøre STV til et af Danmarks største uafhængige selskaber. Det er lykkedes i en sådan grad, at jeg ikke rigtig længere syntes, der var så meget at kæmpe for og jeg følte egentlig også jeg mest af alt var en forhindring for tiltrængt forandring. Så er det tid at komme videre – det var nogenlunde den samme fornemmelse, jeg havde, da jeg forlod SBS. Jeg er meget glad for, at vi skilles som de bedste venner og jeg glæder mig til at følge STVs udvikling de kommende år” siger Maria Thastum.

”Jeg er rigtig ked af at måtte sige farvel til min gode kollega Maria Thastum efter mange års fantastisk samarbejde. Jeg er dybt taknemmelig for den enestående indsats, hun har ydet for STV og det enestående kreative team og hus, hun har været med til at opbygge.” siger Adm. direktør René Szczyrbak.

To nyudnævnelser i STV

Birgitte Koefoed og Jonatan Jerichow træder ind i STVs direktion, hvor Birgitte Koefoed bliver kreativ direktør (CCO) i en nyoprettet stilling og Jonatan Jerichow bliver ny programdirektør (CPO).

Birgitte Koefoed kommer fra en stilling som udviklingschef i STV og skal fremover være øverste ansvarlige for selskabets udviklingsindsats og udvikling af formater, derudover skal hun arbejde med den kreative strategi i tæt samarbejde med ledelsen i STVs svenske og norske datterselskaber.

Jonatan Jerichow kommer fra en stilling som programchef og bliver ny programdirektør og får dermed det formelle ansvar for STVs programvirksomhed.

”Birgitte og Jonatan har været afgørende for, at STV er, hvor det er i dag og de er begge bredt anerkendte i branchen for deres kreativitet, dedikation og professionalisme. Birgitte og Jonatan kommer fra helt centrale stillinger, de sidder i selskabets programledelse og det har længe været planlagt, at de skulle træde ind i direktionen. Den forandring kommer derfor helt naturligt nu.” siger adm. direktør René Szczyrbak.

Selskabets programledelse udgøres foruden Birgitte Koefoed og Jonatan Jerichow af viceadministrerende direktør Daniel Svarts.

Fede Forhold, sæson 3

Tre nye par med vægtproblemer skal lægge hele deres liv om og undersøge om de på syv måneder både kan redde deres helbred og deres parforhold. Sygeplejerske og kostvejleder Anne Seidelin skal lære dem helt nye madvaner, mens psykolog Frej Prahl tager parrene i terapi for at hjælpe dem med at få gnisten tilbage.

Følg deres vej over seks programmer fra 6. juli. Programmet kan ses fra kl 06:00 om morgenen på DR TV og vises på DR1 kl. 21.25.00 – en fantastisk sæson hvor Fede forhold tipper over og blev større på stream end flow.

DE PERFEKTE OFRE: F**K IKKE MED PIGER

Se frem til dokumentarserien, der muliggjorde varetægtsfængslingen af den 29-årige mand, TikTok-manden.

I en ny discovery+ dokumentarserie anmelder op mod 60 unge kvinder og piger en 29-årig mand for en række grove forbrydelser. I ‘De perfekte ofre: F**k ikke med piger’ står flere af de påståede ofre frem og fortæller deres version af, hvordan den 29-årige mand ifølge dem har begået adskillige grove krænkelser over en periode på mere end 15 år. Programmet har bidraget til, at Københavns Politi har anholdt den 29-årige mand og blandt andet sigtet ham for voldtægt, blufærdighedskrænkelse og ulovlig tvang.

Da det gik op for Diana Rasmussen, at den 29-årige mand havde kontaktet en af hendes teenagedøtre i november 2020, satte hun sig for at stoppe ham. I den nye krimidokumentarserie, ‘De perfekte ofre: F**k ikke med piger’, følger man den 39-årige mors kamp for at rejse en sag mod manden. Undervejs stifter hun en Facebook-gruppe, der i dag har over 200 medlemmer. Her kan mange berette, at de er blevet udsat for krænkelser af den 29-årige.

Han har angiveligt stalket, truet, udsat flere for vold og i værste tilfælde begået seksuelle overgreb. F.eks. fortæller en af de påståede ofre om sit tre dage lange mareridtsagtige møde med den sigtede mand.

”Jeg er bundet. Jeg hænger fra en hems, og så bliver jeg voldtaget. Han vidste godt, at jeg var 14 år,” siger Cille, der medvirker i dokumentarserien.

Kvinderne har allieret sig med to bistandsadvokater, og deres arbejde har medført, at den 29-årige mand er blevet anholdt af Københavns Politi og sigtet for flere overtrædelser af straffeloven heriblandt voldtægt, blufærdighedskrænkelse og ulovlig tvang.

“Det er en lavine. Der kommer den ene sag efter den anden med det samme mønster. Når man taler med en pige, så kender de også en pige, og det bliver bare ved. Udfordringen er blandt andet, at flere af pigerne mangler beviser,” siger advokat Tobias Grotkjær Elmstrøm og fortsætter:

”Flere af sagerne er forældede, da han tilsyneladende har været på spil i mange år. Men pigernes forklaringer underbygger hinanden, og derfor er det vigtigt, at politiet ser på sagerne som en samlet sag. Så ved også at bruge de sager, der er forældede, kan vi beskrive et handlingsmønster og dermed tegne et billede af, hvem han er. Pigerne står stærkere, hvis de kan anmelde samlet, og politiet behandler anmeldelserne som en samlet sag – og det vil jeg gøre alt for, at politiet kommer til i den her sag.”

Den 29-årige er tidligere idømt tre måneders fængsel for anden kønslig omgang end samleje med en 12-årig pige. Dommen har dog tilsyneladende ikke stoppet ham, og i dokumentarserien kommer det frem, hvordan han stadig jager sine ofre – hovedsageligt på de sociale medier. 

’De perfekte ofre: F**k ikke med piger’ følger pigernes kamp for retfærdighed på helt tæt hold.