STV HENTER NY PROGRAMCHEF

Nicolai Würtz bliver ny programchef hos STV Production og træder ind i selskabets programledelse. Han kommer fra en stilling som kreativ chef hos Nordisk Film TV.

Produktionsselskabet STV styrker sin programledelse og kreative profil med tilførslen af Nicolai Würtz, som 1. april tiltræder som programchef. Nicolai Würtz får til opgave at styrke den daglige programdrift samt bidrage med sin mangeårige erfaring til selskabets idéudvikling og salg, nationalt og internationalt.

“Det er en meget glædelig nyhed for os alle på STV, at Nicolai Würtz kommer med på holdet. Det er ikke uden grund at Nicolai er både vellidt og respekteret i hele branchen, og sammen med Nicolai bliver vi endnu bedre rustet til at styrke STVs fremtid. Jeg glæder mig meget til samarbejdet.” siger programdirektør Jonatan Jerichow.

44-årige Nicolai Würtz har siden 2014 været ansat hos Nordisk Film TV, hvor han har været med til at skabe “Alle mod 1” og Kim Larsen-mindekoncerten til DR1, som begge vandt TV Prisen, ligesom han har været engageret i TV 2s “Knæk Cancer”-indsamling og en lang række livsstils- og faktaproduktioner som først redaktionschef og producent og senere som chef for udvikling og salg. Nu gælder det rollen som programchef på STV:

”Jeg glæder mig til at skulle arbejde sammen med holdet på STV og med STVs spændende produktioner. De har en stærk tradition for egenudvikling af formater og store ambitioner i både Danmark, Norge og Sverige for både fakta og fiktion. De ambitioner vil jeg gerne være med til at indfri” siger Nicolai Würtz.

Nicolai Würtz kommer til at indgå i STVs programledelse, som består af programdirektør Jonatan Jerichow, kreativ direktør Birgitte Koefoed samt viceadministrerende direktør Daniel Svarts.

Programdirektør Jonatan Jerichow uddyber ”Nicolais faglighed spænder bredt, han har stor erfaring med bl.a. event, factual entertainment og underholdning, og han vil bidrage med nye tanker og idéer til programforretningen og det strategiske arbejde”.

Nicolai Würtz kommer i dagligdagen til at referere til programdirektør Jonatan Jerichow.

Foto: Preben Hjorth/STV Production

STV udnævner ny Head of Live & Events

Julie Mabeck er ny Head of Live & Events hos STV, hvor hun hidtil har været redaktionschef på en række store, direkte produktioner, herunder ‘Danmarks Indsamling’ på DR1 og ‘Danmark planter træer’ på TV 2. I sin nye rolle får Julie Mabeck til opgave at styrke og sikre kvaliteten i STV´s live- og eventproduktioner. 


“Julie er enormt ambitiøs og kreativ og det bærer hendes produktioner altid præg af. Hun har været med til at forny ‘Danmarks Indsamling’ og på bare to år har Julie været med til at samle mere end 200 millioner kroner ind til verdens fattigste. Hun har bidraget til at gøre Danmark en million træer rigere i ‘Danmark planter træer’ og hun har stået i spidsen for at fejre Genforeningen i Sønderjylland og Dronningens 80 års fødselsdag. Derudover er Julie en meget dygtig leder, der formår at skabe tryghed og få det bedste ud af sine redaktioner. Jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med Julie i hendes nye rolle, og der er spændende produktioner på vej.” siger programdirektør i STV, Jonatan Jerichow.


Julie Mabeck: “Mit hjerte banker for live og event-tv, så man kan roligt sige, at det her er en drømmestilling for mig. Jeg glæder mig helt utroligt meget til at arbejde endnu mere fokuseret med udvikling af live og event-genren sammen med alle de gode, dygtige mennesker på STV. Den tillid og tiltro, STV har vist mig siden dag ét, har været ret enestående, og jeg er stolt af at kunne bidrage til vores fælles ambitioner om at lave det bedste og vigtigste tv inden for genren.” 


Julie Mabeck har været hos STV siden 2019 og var inden da blandt andet redaktionsleder på Aftenshowet på DR1 samt redaktør på flere event-programmer på DR. Julie Mabeck vil også fortsat fungere som redaktionschef på forskellige produktioner.

STV UDPEGER TO NYE DIREKTØRER

Maria Thastum stopper på STV

Programdirektør (CCO) på STV, Maria Thastum, stopper på STV efter ti år på posten. Maria Thastum startede i STV efter ti år på SBS (det nuværende Discovery), hvorfra hun kom fra en stilling som underholdningschef. Maria har været hovedkvinden bag STV’s programmæssige strategi og succes, herunder Aftenshowet (co-produktion med Bermuda) samt prisbelønnede Klassen, som var startskuddet til STV’s fiktionsstrategi og fundament for en skandinavisk ekspansion.

“Det har været ti fantastiske år på STV, hvor jeg sammen med en række dygtige mennesker har været med til at gøre STV til et af Danmarks største uafhængige selskaber. Det er lykkedes i en sådan grad, at jeg ikke rigtig længere syntes, der var så meget at kæmpe for og jeg følte egentlig også jeg mest af alt var en forhindring for tiltrængt forandring. Så er det tid at komme videre – det var nogenlunde den samme fornemmelse, jeg havde, da jeg forlod SBS. Jeg er meget glad for, at vi skilles som de bedste venner og jeg glæder mig til at følge STVs udvikling de kommende år” siger Maria Thastum.

”Jeg er rigtig ked af at måtte sige farvel til min gode kollega Maria Thastum efter mange års fantastisk samarbejde. Jeg er dybt taknemmelig for den enestående indsats, hun har ydet for STV og det enestående kreative team og hus, hun har været med til at opbygge.” siger Adm. direktør René Szczyrbak.

To nyudnævnelser i STV

Birgitte Koefoed og Jonatan Jerichow træder ind i STVs direktion, hvor Birgitte Koefoed bliver kreativ direktør (CCO) i en nyoprettet stilling og Jonatan Jerichow bliver ny programdirektør (CPO).

Birgitte Koefoed kommer fra en stilling som udviklingschef i STV og skal fremover være øverste ansvarlige for selskabets udviklingsindsats og udvikling af formater, derudover skal hun arbejde med den kreative strategi i tæt samarbejde med ledelsen i STVs svenske og norske datterselskaber.

Jonatan Jerichow kommer fra en stilling som programchef og bliver ny programdirektør og får dermed det formelle ansvar for STVs programvirksomhed.

”Birgitte og Jonatan har været afgørende for, at STV er, hvor det er i dag og de er begge bredt anerkendte i branchen for deres kreativitet, dedikation og professionalisme. Birgitte og Jonatan kommer fra helt centrale stillinger, de sidder i selskabets programledelse og det har længe været planlagt, at de skulle træde ind i direktionen. Den forandring kommer derfor helt naturligt nu.” siger adm. direktør René Szczyrbak.

Selskabets programledelse udgøres foruden Birgitte Koefoed og Jonatan Jerichow af viceadministrerende direktør Daniel Svarts.