Arkiv: True Crime

Når kvinder slå ihjel

Det ryster os, når kvinder slår ihjel. Selvom mænd står for de fleste drab i statistikkerne, bliver kvinder også dømt for den alvorligste forbrydelse.
I de sidste 25 år er 139 danske kvinder blevet til gerningsmænd og har forsøgt eller begået et drab. Oftest er det deres nærmeste, som blev ofre. Men hvorfor slår kvinder ihjel – og hvad driver dem?
Og hvordan adskiller drabskvinder sig fra drabsmænd?

Tidligere chef for rejseholdet Bent-Isager Nielsen undersøger sammen med en række eksperter med speciale i gerningsmandsprofiler, hvad der sker i seks mord begået af kvinder.

Ide: Birgitte Koefoed
Producent: Jonatan Jerichow
Redaktionschef: Bettina Mouridsen

NÅR MÆND SLÅR KVINDER IHJEL

Kvindeofre fylder mere og mere i det samlede drabsbillede.

For selvom drab generelt er faldende, bliver stadig lige så mange kvinder slået ihjel.

Det handler ofte om seksuel jalousi, magt og det ubærlige for manden i at blive afvist eller forladt af kvinden”, fortæller psykolog Florence Mclean.

Sammen med tidl. drabschef Bent Isager-Nielsen analyserer kvindelige eksperter med ekspertise i gerningsmandsprofiler, i ny DR1 dokumentarserie i 6 episoder, hvad der sker rent psykologisk, når mænd slår kvinder ihjel.

NÅR FORBRYDELSE RYSTER OS

Vi lever i et af de sikreste og tryggeste lande i verden; men alligevel er der mange sager, som ryster os og udfordrer vores retfærdighedssans,

siger Bent Isager-Nielsen, tidl. politiinspektør og chef for Rejseholdet, der i DR1s nye serie ” Når forbrydelse ryster os” går bag om spektakulære krimisager og ser på, hvad der er op og ned i forhold til frygt og fakta.

Der er en stigende frygt for terror, men er der grund til det? Bandekrigen raser og skaber utryghed blandt almindelige borgere, hvorfor føler vi at banderne får så meget magt? Godt 30.000 danskere udsættes for indbrud hvert år i Danmark, men hvordan må vi egentlig forsvare os, hvis fremmede bryder ind i vores hjem?

Bent Isager-Nielsen og et hold eksperter dykker ned i de emner inden for kriminalitet, der ryster, skræmmer og undrer os. De vurderer, om der er grund til bekymring, når de går tæt på den kriminalitet, der ryster danskerne.

”Når forbrydelse ryster os” har premiere d. 8 oktober 2019, kl. 21.55 på DR1.