Arkiv: Fiktion

OVER GRÆNSEN

En flok teenagere tager på deres første udlandstur uden forældre. De skal til Málaga med ungdomsskolen, men på grund af uforudsete problemer, bliver turen stoppet og de tager i stedet til København. Selvom turen ikke går over grænsen, så bliver det en tur de sent vil glemme og som udfordrer deres egne og andres grænser.
STATS:
DR Ultra, 2020
Producer: Maria Hee Dreyer, Daniel Svarts.

Klassens Jul

Fiktionsserien Klassen er blevet til en julekalender på 24 nye afsnit.

Det er jul for alle danske børn, og derfor også for børnene i fiktionsserien ”Klassen”. Frederik er blevet rigtig gode venner med sin klassekammerat Josefine, og de kan ikke undvære hinanden. Han finder dog ud af, at Josefines mor har besluttet, at hun måske skal skifte skole, da hun (Josefines mor) mener, at klassen har for mange problemer, og Frederik står nu over for at miste hende. Frederiks julemission bliver, at få klassen til at have det godt igen – få sammenholdet tilbage ved hjælp at julens mange fortrinligheder, så Josefine ikke skifter skole. Han iværksætter en ganske særlig, men også særdeles umulig juleplan til formålet, men bliver i løbet af december udsat for en tiltagende ondskabsfuld og mystisk digital plageånd, som bliver fortsat grovere i sit forsøg på at splitte ’Klassen’ ad. Hvem er det, der forsøger at samle ’Klassen’, og hvem arbejder for at splitte den ad?

Klassen

‘Klassen’ er STV’s første fiktionsserie, og den hidtil længste serie på DR Ultra. ‘Klassen’ handler om en gruppe børn og deres hverdag i folkeskolen, med alt hvad det indebærer af sjove episoder, konflikter, dilemmaer osv.