Arkiv: Factual

Det magiske juleværksted

Julehyggen begynder for alvor søndag den 29. november 2020, hvor det er første søndag i advent. Som noget nyt åbner DR1 i år ’Det magiske juleværksted’ med bl.a. Timm Vladimir som vært. Udsendes om eftermiddagen klokken 15.00 alle adventssøndage frem mod jul. Udsendelserne sendes fra Aftenshowets studie i København og produceres i samarbejde med Bermuda Production.  

80 dage til sommerhus

Sæt igang! 
Kan man renovere et slidt sommerhus på 80 dage?
Det bliver udfordringen for kusinerne Sara og Camilla, der har arvet farmors gamle sommerhus. Og det er en stor opgave. Men de får hjælp af to eksperter, der inspirerer kusinerne til kreative løsninger – men også hele Danmark, hvor mange i år har udsigt til en rigtig gør-det-selv-ferie i det danske sommerland.
Du kan rejse jorden rundt på 80 dage, men du også sætte et sommerhus i stand på den tid? 25-årige Sara og 30-årige Camilla er kusiner, og sammen med deres fædre, har de arvet farmors gamle sommerhus, der virkelig trænger til en kærlig hånd. I løbet af 80 dage vil kusinerne renovere huset fra top til tå, så det kan danne rammen for hele familiens nye sommerminder.
Undervejs får de besøg af indretningsdesigneren, Nancy Gerber, og håndværkeren, Anders Koed Jensen, der kommer med gode råd og kreative løsninger, som inspirerer kusinerne. Samtidig inspirerer de hele Danmark, hvor mange i år har udsigt til en rigtig gør-det-selv-ferie i det danske sommerland.
Ide og producent, Birgitte Koefoed
Redaktionschef, Julie Rode

NÅR FORBRYDELSE RYSTER OS

Vi lever i et af de sikreste og tryggeste lande i verden; men alligevel er der mange sager, som ryster os og udfordrer vores retfærdighedssans,

siger Bent Isager-Nielsen, tidl. politiinspektør og chef for Rejseholdet, der i DR1s nye serie ” Når forbrydelse ryster os” går bag om spektakulære krimisager og ser på, hvad der er op og ned i forhold til frygt og fakta.

Der er en stigende frygt for terror, men er der grund til det? Bandekrigen raser og skaber utryghed blandt almindelige borgere, hvorfor føler vi at banderne får så meget magt? Godt 30.000 danskere udsættes for indbrud hvert år i Danmark, men hvordan må vi egentlig forsvare os, hvis fremmede bryder ind i vores hjem?

Bent Isager-Nielsen og et hold eksperter dykker ned i de emner inden for kriminalitet, der ryster, skræmmer og undrer os. De vurderer, om der er grund til bekymring, når de går tæt på den kriminalitet, der ryster danskerne.

”Når forbrydelse ryster os” har premiere d. 8 oktober 2019, kl. 21.55 på DR1.