Arkiv: Dokumentar

Når kvinder slå ihjel

Det ryster os, når kvinder slår ihjel. Selvom mænd står for de fleste drab i statistikkerne, bliver kvinder også dømt for den alvorligste forbrydelse.
I de sidste 25 år er 139 danske kvinder blevet til gerningsmænd og har forsøgt eller begået et drab. Oftest er det deres nærmeste, som blev ofre. Men hvorfor slår kvinder ihjel – og hvad driver dem?
Og hvordan adskiller drabskvinder sig fra drabsmænd?

Tidligere chef for rejseholdet Bent-Isager Nielsen undersøger sammen med en række eksperter med speciale i gerningsmandsprofiler, hvad der sker i seks mord begået af kvinder.

Ide: Birgitte Koefoed
Producent: Jonatan Jerichow
Redaktionschef: Bettina Mouridsen

Fede Forhold – sæson 2

Det er videnskabeligt bevist, at vi bliver tykkere af at være i et forhold, og når vægten stiger, så falder lysten til sex. Fede Forhold er et 7 måneder langt eksperiment, hvor tre par skal redde deres parforhold og samtidig tabe de kilo, som de har taget på sammen. De får hjælp af en parterapeut og en sundhedsekspert til at gennemføre en 180 graders livsforvandling, der både skal gøre deres kroppe sundere og genstarte deres parforhold.

 
Ide og producent, Birgitte Koefoed
Redaktionschef, Camilla Karlslund

FARS PIGE

16-årige Alva får alt hvad hun peger på af sin far Jens. For han har penge, og betaler gerne for stiletter, tasker og tøj fra de dyreste og mest eksklusive brands. Jens tror på, at hvis Alva tager sig godt ud og går eksklusivt klædt, så tiltrækker hun de mennesker, der kan sikre hende en tryg og forgyldt fremtid. Alva går ikke i skole og arbejder kun af og til for sin fars tøjfirma. Der er derfor masser af tid til at holde fars platinkort varmt, og med sit Rolex ur, eksklusive minkpelse og Louboutin stiletter, udstråler hun succes på lang afstand. Men i sit stille sind kæmper Alva med en rungende følelse af tomhed. For hvordan ville livet egentlig se ud uden fars platinkort? Og hvordan tager man en beslutning om, hvad man vil, når man selv og alle omkring én forventer, at man er en succes fra start?

4 afsnit, DR3, premiere 2. febr. 2020
Ide og producent, Birgitte Koefoed
Redaktionschef, Mette-Sofie Thrane