Nyheder

‘Klassen’: Ny fiktionsserie til DR Ultra

STV står bag den nye fiktionsserie ‘Klassen’ til DR Ultra – en serie til og om børn, der sætter fokus på trivsel i folkeskolen.

02_Det_Foerste_Kys

‘Klassen’ er STV’s første fiktionsserie, og den hidtil længste serie på DR Ultra med i alt 69 afsnit. ‘Klassen’ handler om en gruppe børn og deres hverdag i folkeskolen, med alt hvad det indebærer af sjove episoder, konflikter, dilemmaer osv.

Udover de 69 afsnit er der opbygget et helt univers på de sociale medier og på DR Ultras online platforme, som består af ekstramateriale, der er optaget sideløbende med serien. Det betyder at der hver morgen og aften, vil blive lagt små videoer på dr.dk/ultra og på DR Ultra App’en, der enten linker op til aftenens afsnit, eller som på anden vis er med til at underbygge karaktererne i serien.

11_Karl_under_pres

Serien markerer samtidig et nyt fiktionsformat, hvor skuespillerne i høj grad inddrages i handlingens udvikling, og hvor seriens emner og dialog er baseret på samtaler med børn i samme aldersgruppe. På den måde arbejder ‘Klassen’ benhårdt på at give et så autentisk billede af en almindelig skoledag som muligt, og lægger samtidig op til diskussion og dialog mellem børn, forældre og lærere. Redaktør på DR Ultra, Jonas Kryger Hansen, udtaler følgende i en pressemeddelelse fra DR:

Vi håber, at hver episode, udover at være underholdende, kan fungere som en katalysator for debat i Ultra app’en om opførsel, værdier og holdninger. Serien tager danske børns verden og virkelighed topseriøst, men udfordrer dem også i deres holdninger og verdenssyn“.

Du kan læse meget mere om ‘Klassen’ i DR’s pressmeddelelse.