Nyheder

STV dokumentar nomineret til to priser ved amerikansk film festival

Så er der endnu engang godt nyt for STV’s dokumentarer. Tilbage i 2013 producerede vi filmen, Jødernes Flugt – vidnernes historie til DR K i anledningen af, at det i 2013 var 70 år siden, at mere end 7000 danske jøder blev smuglet fra Danmark til Sverige.

Nu, tre år efter, er dokumentaren under den engelske titel October 43 blevet udtaget til den amerikanske International Christian Film Festival i Orlando, Florida. Udover at være blevet udtaget til visning er filmen nomineret til to af de priser, der uddeles under festivalen, nemlig priserne for Best Documentary og Most Inspirational.

Det er STV’s egne Jonatan Jerichow og Carl Otto Dethlefsen, der har instrueret og produceret October 43, som i april 2015 blev efterfulgt af produktionen, Goodbye Theresienstadt, som er historien om de næsten 500 danske jøder der ikke nåede til Sverige, men i stedet blev sendt til KZ-lejren Theresienstadt i Tjekkiet.

Goodbye Theresienstadt er efterfølgende blevet vist på en række internationale film festivaler, heriblandt ARPA International Film Festival i Hollywood og senest Copenhagen Jewish Film Festival.

Her på STV krydser vi fingre for, at October 43 ender med at hive begge priser hjem, når festivalen skydes i gang d. 28-30 april, 2016.

Fanny Fishermann & Sonja Bandmann