Nyheder

STV på vej med ny film: Besættelsen af Bornholm

STV og DR kan nu løfte sløret for, at vi i øjeblikket arbejder på en film om russernes besættelse af Bornholm, som efter planen vil komme på DRK til april næste år. Det er STV’s Carl Otto Dethlefsen, som leder slagets gang, og det er virkelig en utrolig historie, som venter på at blive fortalt.

Bornholm nåede nemlig at være besat af russerne i lige knapt et år, efter at resten af Danmark var blevet befriet fra Nazi-Tyskland. Samtidig var Bornholm den del af Danmark, som blev bombet mest under 2. verdenskrig.

Det er ikke første gang, at Carl Otto sætter fokus på 2. verdenskrig. I 2013 blev dokumentaren “Jødernes flugt – Vidnernes historie” sendt på DR, og i foråret havde STV og DR K premiere på dokumentarfilmen “Danske jøder i Hitlers fangenskab”. Carl Otto producerede og instruerede sammen med Jonatan Jerichow begge film, og nu er Carl Otto altså endnu engang klar til at tage fat i et nyt men vigtigt punkt i dansk historie.