Nyheder

Nedtælling til Danmarks Indsamling 2014

Nedtællingen til det store indsamlingsshow er nu i gang. Redaktionen arbejder på højtryk og i dag er et hold rejst til Nepal for at lave optagelser til optaktsprogrammet. Derudover er der VJs på optagelse i Afrika, Laos, Afghanistan, Guatemala og Myanmar.

DI14-Zimbabwe_Jonatan_Jerichow

I Afrika har AIDS alene efterladt over 17 mio. børn forældreløse, mens Centralasien og Østeuropa har verdensrekord i at sende børn på institution. På verdensplan er mødredødelighed den største årsag til, at børn bliver forældreløse. Over en kvart million kvinder dør hvert år  af komplikationer forbundet med fødslen blot fordi kvinderne ikke har adgang til den helt basale sundhedshjælp under graviditet og fødsel, som er en selvfølge for os i den rige del af verden.

Danmarks Indsamling løber af stablen i hele januar og kulminerer med et stort indsamlingsshow på DR1 lørdag den 1. februar 2014 kl. 19.00.
Danmarks Indsamling åbner op for hele verden

Når den syvende Danmarks Indsamling skydes i gang den 1. januar 2014 bliver der for første gang inddraget lande uden for det afrikanske kontinent. Selvom den største del af verdens fattige befolkninger stadig lever i Afrika, har en række afrikanske lande udviklet sig til mere bæredygtige samfund. Samtidig er en række latinamerikanske og sydøstasiatiske lande at finde på OECD’s liste over verdens fattigste lande. Derfor har organisationerne bag Danmarks Indsamling besluttet at åbne op for hele verden.

Årets Danmarks Indsamling går derfor til 12 forskellige lande fordelt på tre forskellige kontinenter. Formålet er fortsat at sikre langsigtet udviklingshjælp til nogen af verdens allerfattigste mennesker og indfri FN’s 2015-Mål. Det betyder blandt andet, at indsamlingen skal bidrage til at halvere fattigdommen, sikre skolegang for alle børn og mindske børnedødeligheden med to tredjedele inden år 2015.