Sådanmark – nu også på TV2s hovedkanal

‘Sådanmark’ er et nyt magasin med små og store hverdagshistorier fra TV 2s otte regioner.

Mandag 15. maj er der premiere på et nyt eftermiddagsmagasin på TV 2 – nemlig ‘Sådanmark’, som er produceret af STV i samarbejde med TV 2s otte regionale tv-stationer. Magasinet sendes mandag-fredag klokken 12.40 på TV 2.

– ‘Sådanmark’ er et rigtig godt eksempel på det udvidede samarbejde mellem TV 2 og de otte regionale stationer. Et samarbejde, som vi sætter stor pris på og er stolte af. Det er historier om, hvordan vi danskere lever vores liv, hvad der rører os, og om de begivenheder, der samler os. Og med otte regionale stationer, der alle bidrager til programmerne, kan jeg garantere, at vi kommer hele vejen rundt i landet, siger TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard.

Henriette Honoré og Annemette Voss er på skift værter på programmet, og med i studiet har de hver dag en ny gæst, kendt eller ukendt – men altid godt selskab.

‘Sådanmark’ havde regional premiere på TV 2s otte regionale tv-stationer i januar i år, hvor magasinerne sendes mandag-lørdag. Blandt de kendte gæster, der indtil videre har besøgt studiet, er skuespilleren Bodil Jørgensen, sexolog Joan Ørting, musiker Lars Lilholt og komikerne Casper Christensen og Magnus Millang.

Det er otte år siden, Henriette Honoré sidst var foran kameraerne, dengang som vært på ‘Go’ morgen Danmark’. Men hun har aldrig forladt tv-branchen og har siden arbejdet som redaktionschef på en lang række forskellige programmer.

Annemette Voss blev kendt i hele Danmark, da hun i 2013 vandt DRs ‘Den store bagedyst’. Siden har hun blandt andet udgivet flere kogebøger og er i dag også en succesfuld blogger og YouTuber.

Se også ‘Sådanmark’ på Facebook her og på Instagram her.

Jagerpiloterne

Ny, aktuel dokumentarserie om de danske F16-Piloter.

Mange danskere har en forstilling om at være jagerpilot, men de færreste ved, hvad det i virkeligheden kræver. Det får man et indblik i, i DR´s nye dokumentarserie ‘Jagerpiloterne’.

I det seneste år har DR haft en unik adgang til at følge de danske jagerpiloter på tætteste hold – på kampflybasen i Skrydstrup i Sønderjylland og på missionerne derfra.

Programserien giver et særligt indblik i livet som jagerpilot i det danske flyvevåben. Piloterne fortæller hudløst ærligt om fascinationen ved at flyve i et kampfly, og ligeså ærligt om alle de etiske overvejelser det giver, at kaste bomber mod Islamisk Stat i Irak og Syrien.

DR er med, når piloterne vogter over det danske luftrum i det såkaldte afvisningsberedskab. DR er med, når piloterne holder deres kampfærdigheder ved lige på de daglige træningsøvelser i Danmark, og når de træner i at overleve i et fjendtligt terræn. Og DR følger en række af de danske jagerpiloter på tætteste hold, når de fra en stor base i Tyrkiet er med i den internationale koalition mod Islamisk Stat.

Programserien er både et portræt af en arbejdsplads, der normalt er lukket for offentligheden, og en programserie, der kaster nyt lys over Danmarks krigsdeltagelse. For hvad sker der egentlig, når et terrormål er blevet identificeret i det nordlige Irak? Og hvordan forgår det, når to danske jagerfly flyver på en mission med bomber på vingerne midt på natten?

Jagerpiloterne har præmiere mandag den 24. april klokken 20.45 på DR1 og bliver vist de følgende fire mandage.

Comedy Fight Club Live

Sarah Grünewald har været på jagt og fundet seks upcoming komikere, der kæmper om at blive kåret som det bedste comedytalent i landet – direkte fra Karma Kajen i København. De seks komikere har forinden været på tur med en garvet kollega, som ud over at give dem gode råd også giver dem et emne, de skal skrive deres materiale ud fra. Se, hvem der gør det bedst på scenen, når vi siger velkommen til ‘Comedy Fight Club Live’ fra København – på en aften, hvor alt kan ske, og hvor du bestemmer, hvem der skal vinde titlen som ‘Danmarks bedste comedytalent’.
Det er hver mandag kl. 21.15 på TV 2 Zulu