Jagerpiloterne

Ny, aktuel dokumentarserie om de danske F16-Piloter.

Mange danskere har en forstilling om at være jagerpilot, men de færreste ved, hvad det i virkeligheden kræver. Det får man et indblik i, i DR´s nye dokumentarserie ‘Jagerpiloterne’.

I det seneste år har DR haft en unik adgang til at følge de danske jagerpiloter på tætteste hold – på kampflybasen i Skrydstrup i Sønderjylland og på missionerne derfra.

Programserien giver et særligt indblik i livet som jagerpilot i det danske flyvevåben. Piloterne fortæller hudløst ærligt om fascinationen ved at flyve i et kampfly, og ligeså ærligt om alle de etiske overvejelser det giver, at kaste bomber mod Islamisk Stat i Irak og Syrien.

DR er med, når piloterne vogter over det danske luftrum i det såkaldte afvisningsberedskab. DR er med, når piloterne holder deres kampfærdigheder ved lige på de daglige træningsøvelser i Danmark, og når de træner i at overleve i et fjendtligt terræn. Og DR følger en række af de danske jagerpiloter på tætteste hold, når de fra en stor base i Tyrkiet er med i den internationale koalition mod Islamisk Stat.

Programserien er både et portræt af en arbejdsplads, der normalt er lukket for offentligheden, og en programserie, der kaster nyt lys over Danmarks krigsdeltagelse. For hvad sker der egentlig, når et terrormål er blevet identificeret i det nordlige Irak? Og hvordan forgår det, når to danske jagerfly flyver på en mission med bomber på vingerne midt på natten?

Jagerpiloterne har præmiere mandag den 24. april klokken 20.45 på DR1 og bliver vist de følgende fire mandage.

Comedy Fight Club Live

Sarah Grünewald har været på jagt og fundet seks upcoming komikere, der kæmper om at blive kåret som det bedste comedytalent i landet – direkte fra Karma Kajen i København. De seks komikere har forinden været på tur med en garvet kollega, som ud over at give dem gode råd også giver dem et emne, de skal skrive deres materiale ud fra. Se, hvem der gør det bedst på scenen, når vi siger velkommen til ‘Comedy Fight Club Live’ fra København – på en aften, hvor alt kan ske, og hvor du bestemmer, hvem der skal vinde titlen som ‘Danmarks bedste comedytalent’.
Det er hver mandag kl. 21.15 på TV 2 Zulu

Gaffa-Prisen 2016

Lørdag d. 11. marts løb Gaffa-Prisen 2016 af stablen i form af et to timers live award show, hvor 18 priser blev uddelt foran 1700 veloplagte publikummer. Thomas Skov var vært under dette års show, som blev afviklet live fra det nye kongres- og kulturhus Odeon i Odense.

Gaffa-Prisen 2016 er en musikfest og en hyldest til de største danske og udenlandske stjerner i 2016.

Under showet optrådte navne som Bisse, Katinka, Soleima, Kellermensch, Simon Kvamm og Aksglæde – mens de gyldne statuetter blev uddelt bl.a. Årets Danske Band, Årets Danske Udgivelse og mange mange flere.